Алена Вита Игра – януари 2022

След няколко месеца прекъсване отново стартираме играта на Алена Вита. Целта на играта е да популяризира качествени натурални продукти от български производители.

Правилата на играта са много лесни – по зададена категория продукти трябва да намерите продукта, в чието наименование има Алена Вита Игра.

За да участвате в играта трябва да направите следното:

 1. Да оставите коментар под поста за играта на страницата на Алена Вита във Фейсбук. (напр. Участвам в играта, Вече няколко пъти печеля, Ползвам продуктите и съм много доволна 🙂 и т.н.)
 2. Да изпратите съобщение във Фейсбук страницата на Алена Вита с линк на продукта от сайта www.alenavita.com.

За месец януари категорията на търсения продукт е Тяло.

Всички познали продукта от играта за месец януари, участват в томбола и имат възможността да спечелят Етерична вода Дива лайка.

https://www.alenavita.com/product/eterichna-voda-diva-laika/

Позналите продукта получават код за отстъпка 10% при покупка от онлайн магазин Алена Вита. Отстъпката важи само за продукти на редовна цена. Кодът важи до 31 януари 2022г.

Може да участвате в играта до 24,00ч на 09.01.2022г.

Участниците в томболата ще бъдат обявени на 10.01.2022г.

Томболата ще се тегли на 11.01.2022г.

Алена Вита Игра
Posted by AlenaVita in Разни

Каква е разликата между различните видове Магнезиево Олио спрей?

Най-чистият е Магнезий олио Оригинал спрей. То е подходящо за всеки, включително деца и по време на бременност. Този спрей е чисто солевият магнезиев хлорид, който излиза от земята. Тя се нарича олио, поради хигроскопичното му качество, което означава, че той действа като масло. Оригиналният спрей е 31% концентриран в магнезиев хлорид. 10  впръсквания осигуряват минимум 200 mg (57% RDA) на оптимално абсорбиращ елементарен магнезий.

Състав: Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (water, magnesium chloride hexahydrate – 31% concentration).
100% natural source.

Магнезий олио Сензитив спрей е със същия чист магнезий като Оригинал спрей, но с концентрация от 15% магнезиев хлорид, той е дерматологично тестван, така че можете да сте 100% уверени, че ще бъде по-добро за чувствителната кожа. 10 впръсквания осигуряват минимум 100 mg (28% RDA) оптимално абсорбируем елементен магнезий.

Ingredients: Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (water, magnesium chloride hexahydrate – 15% concentration).
100% natural source.

Магнезий олио Лека Нощ спрей също е с добавени етерични масла; бергамот, градински чай, гроздови семена и лайка. Те действат с отпускащ, успокояващ и релаксиращ аромат, за да подпомогнат нормалния спокоен сън. Добавянето на етеричните масла отново води до намаляване на концентрацията на магнезиев хлорид до 28%. 10 впръсквания осигуряват минимум 180 mg (51% RDA) оптимално абсорбируем елементен магнезий.


Ingredients: Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (water, magnesium chloride hexahydrate – 28% concentration), grape seed oil, emulsifier: polysorbate 20, essential oils: bergamot oil FCF, chamomile roman, clary sage.


Магнезий олио Възстановяващ спрей е с добавени етерични масла; черен пипер, камфор и лимонови масла. Тези етерични масла имат ефект на затопляне и по този начин спомагат за увеличаване на кръвния поток и подпомагат детоксикацията на клетките по време и след спорт. Добавените етерични масла водят до намаляване на концентрацията на магнезиев хлорид до 28%. На всеки 10 спрея се доставят най-малко 180 mg (51% RDA) от оптимално абсорбиращ елементарен магнезий.

Ingredients:Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (water, magnesium chloride hexahydrate – 28% concentration), grape seed oil, emulsifier: polysorbate 20, essential oils: black pepper, camphor, lemon (peel).

Магнезий олио Джоинт спрей е  с добавено масло от Gaultheria procumbens и ментолово масло за охлаждане и успокояване, но също така доставя 105mg глюкозамин, за да подпомогне здравето на хрущялите.

Ingredients: Water, Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (water, magnesium chloride hexahydrate), glucosamine sulphate 2KCL (from fish and crustaceans), menthol flavouring natural, Gaultheria procumbens oil, emulsifier; polysorbate 20.

източник: floravitbg.com

Posted by AlenaVita in Разни

Куркума

Куркума е отдавна известен със своите впечатляващи ползи за здравето, включително неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, подпомагащи развитието на здрава имунна система.

Posted by AlenaVita in Здраве

Масаж на лицето или как да съхраним младостта

Сигурно мнозина от вас биха причислили масажът на лице към леките и не толкова необходими процедури в грижа за кожата на лицето. Обикновено почиствайки лицето си или нанасяйки крем ние извършваме леки масажни действия. За съжаление те не са достатъчни, за да предизвикат повишаване на кръвообращението, което би направил един масаж.

Има много различни методи как да се прави масаж на лицето. В интернет пространството може да намерите много статии и видеа за масажи на лицето. Най-важното е да си изберете метод, който ще ви доставя удоволствие да го прилагате и след това да се чувствате добре.

Редовното практикуването на масаж на лицето има редица ползи:

 • Стимулира се кръвообращението и лимфния дренаж;
 • Повишава тонуса на кожата;
 • предотвратяване на появата на бръчки;
 • увеличаване на обема на устните;
 • стяга кожата на челото, бузите и брадичката;
 • премахване на подпухналостта на очите;
 • значително подмладяване на кожата;
 • подобряване на състоянието на зъбите;
 • подобряване на цвета на кожата;
 • затопляне на мускулатурата, което прави кожата и мускулите меки и чувствителни.

По време на масаж, поради стимулиране на кръвообращението, кожата е наситена с много кислород, което води до засилени регенеративни и метаболитни процеси. Той също така позволява механично почистване на кожата за премахване на излишните секрети и мъртвите клетки на епидермиса, натрупани в кожата от токсините.

Затова най-важният резултат от въздействието на масажа е релаксацията на всички напрегнати мускули на лицето. Когато се премахне напрежението на мускула, тогава намаляват и бръчките, което е най-бързия видим резултата, забелязващ се веднага на лицето.

По време на масажа е добре да се спазват основните масажни линии:

https://beautyforce.bg/

Желателно е основните масажни линии да се следват и при почистване на лицето и нанасяне на крем.

Всяко растително олио или масло е подходящо за масаж на лицето. Ако искате докато масажирате да работите върху някакъв проблем – например заличаване на белези, може да добавите към базисното масло съответното специализирано /обикновено това са есенциални масла/.

Масажът може да се прави сутрин или през деня, но за мен най-доброто време за масаж на лицето е вечер. В следствие на масажа, кожата на лицето се зачервява, затопля се и така по-добре се усвояват маслата, които сме използвали.

Продължителността на масажа може да е 3, 5, 10 или 15 минути. Единственото правило тук е на нас да ни е приятно и да изпитваме удоволствие от масажа. Дори при 3-5 минутен, но редовен масаж ще забележите резултатите след 7 до 10 дни.

Във видеото по-долу Абигейл Джейм- козметик и автор на книги за грижа за красотата, показва как да си направим антиейдж лифтинг масаж на лицето само за 4 минути. Тя препоръчва два пъти на ден да правим масаж на лицето, като първите резултати ще са видими още на втората седмица.

Posted by AlenaVita in Разни

Кой е продуктът? Алена Вита игра, Януари 2021

Играй с Алена Вита и спечели!

Правилата на играта са много лесни – по зададен код и ключова дума трябва да познаете кой е продуктът от сайта на Алена Вита. Кодът може да е вмъкнат в текста, заглавието или снимката на продукта. За да участвате в играта трябва да изпратите съобщение във фейсбук страницата на Алена Вита с линк на продуктите от сайта www.alenavita.com.

Позналите всички продукти участват в томбола за 3 награди:

Всички познали един, два или три продукта – включително и спечелилите награда от лотарията, печелят ваучер с 10% отстъпка при покупка от онлайн магазин Алена Вита. Отстъпката важи само за продукти на редовна цена. Ваучерите важат до 31 януари 2021г.

Може да участвате в играта до 24,00ч на 13.01.2021г.

Участниците в томболата ще бъдат обявени на 14.01.2021г. до 17ч.

Томболата ще се тегли в 10,00ч на 15.01.2021г.

Играй с Алена Вита и спечели!

Posted by AlenaVita in Игри

Кой е продуктът? Алена Вита игра, декември 2020

Правилата на играта са много лесни – по зададен код и ключова дума трябва да познаете кой е продуктът от сайта на Алена Вита. Кодът може да е вмъкнат в текста, заглавието или снимката на продукта. За да участвате в играта трябва да изпратите съобщение във фейсбук страницата на Алена Вита с линк на продуктите от сайта www.alenavita.com.

Позналите всички продукти участват в томбола за 3 награди:

Всички познали един, два или три продукта – включително и спечелилите награда от лотарията, печелят ваучер с 10% отстъпка при покупка от онлайн магазин Алена Вита. Ваучерите важат до 31 декември 2020г.

Може да участвате в играта до 8,00ч на 8.12.2020г.

Участниците в томболата ще бъдат обявени на 8.12.2020г. до 17ч.

Томболата ще се тегли в 10,00ч на 9.12.2020г.

Играй с Алена Вита и спечели!

Posted by AlenaVita in Разни

Натурални домашни маски за лице с пчелен мед

Безспорно зимата е сезонът, в който трябва да полагаме по-специална грижа за кожата на лицето си. Съдейки по себе си, през зимата използвам маски за лице много по-често отколкото през лятото. Може и да не съм права, но така усещам нуждите на кожата на лицето си.

От векове пчелният мед се използва като средство за разкрасяванеизползва се масово в  козметиката в кремове за лице, ръце и тяло. Влага се още в балсами, шампоани и лосиони. 

В интернет пространството може да намерите голямо разнообразие на домашни маски за лице с пчелен мед и често количеството му е твърде много. Опитът ми показва, че всяко количество над 1 ч.л. мед си е чиста загуба на суровина, защото веднъж направена маската трябва да се нанесе веднага и не трябва да се оставя за следващо използване. 

Ще ви представя три домашни маски за лице с пчелен мед, които прилагам на себе си. Всъщност изпробвайки различни съставки, установих че тези работят най-добре за моя тип кожа- нормална към суха кожа. След измиване усещането на лицето ми е за мека, чиста, еластична и  хидратирана кожа. Любимата ми маска е с кисело мляко и мед, след нея усещам кожата си по невероятен начин. Маската с банан за мен има стягащ ефект и може би ще е подходяща и за по-мазна кожа. Сравнително рядко има авокадо у дома и затова по-рядко правя тази маска, но когато има не пропускам да отделя 1 супена лъжица и да се поглезя.

Основна съставка и в трите маски е пчелният мед, затова ако сте алергични към пчелни  продукти, не прилагайте маските. Ако не сте сигурни и ще прилагате за първи път маска за лице с мед, желателно е да тествате за алергична реакция. Сложете малко от сместа върху кожата на китката и ако до 30 минути се появи зачервяване или сърбеж, то маската не е подходяща за вас. Ако нямате алергична реакция към меда, но след нанасяне на маската усетите пощипване по кожата на лицето си, изплакнете веднага с топла вода.

авокадо

 

Снимка: https://www.bioselection.bg/bio-avokado-1-kg-product581.html

Авокадо и мед

1 с.л. авокадо

1 ч.л. мед

Намачкайте авокадото и го смесете добре с меда. Нанесете върху почистено лице, като избягвате зоната на очите. След 15 минути изплакнете с топла вода, подсушете лицето и хидратирайте с  подходящ крем.

банан

 

Снимка: https://www.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/6-prichini-da-iadem-banani-vseki-den-6051187

Банан и мед

1 с.л. намачкан банан

1 ч.л. мед

Смесете добре съставките докато се получи кремообразна смес. Нанесете върху почистено лице,
като избягвате зоната на очите. След 15 минути изплакнете с топла вода, подсушете лицето и хидратирайте с подходящ крем.

кисело мляко

 

Снимка: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE_%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE

Кисело мляко и мед

2 с.л. домашно кисело мляко

1 ч.л. мед

1 филия хляб

Нанесете киселото мляко върху филията хляб. След 20 минути оберете млякото от повърхността на хляба и го смесете с меда. Разбъркайте до хомогенност и нанесете върху почистено лице, като избягвате зоната на очите. След 10-15 минути изплакнете с топла вода, подсушете лицето и хидратирайте с подходящ крем.

Киселото мляко може да се използва заедно със скраб Маската за лице на Фитокод- разбъркайте 1-2 супени лъжици мляко с 1 ч.л. от маската и оставете да престои десетина минути. Нанесете с леки кръгови движения, като избягвате зоната на очите. След 10-15 минути изплакнете с  топла вода, подсушете лицето и хидратирайте с подходящ крем.

Това са моите предложения за домашна грижа за кожата на лицето. Ще се радвам ако споделите какви са вашите домашни трикове в грижа за кожата ви.

Posted by AlenaVita in Красота

Кой е продуктът?

Играй с Алена Вита и спечели!

Фокусът на Алена Вита винаги са били българските продукти. Знам, че мнозина от вас сте наясно с качеството им, но все още се изненадвам колко непознати са те на болшинството клиенти. Никога няма да ми омръзне да слушам колко приятно изненадани са потребителите от  качеството и действието им. Една от причините за настоящата игра е популяризиране на  българските продукти и производители.  

Правилата на играта са много лесни – по зададен код и ключова дума трябва да познаете кой е продуктът от сайта на Алена Вита. Кодът може да е вмъкнат в текста, заглавието или снимката на продукта. Кодът за играта е различен от продуктовия код, който е 4-цифрен. За да участвате в играта трябва да изпратите съобщение във фейсбук страницата на
Алена Вита с линк на продуктите от сайта www.alenavita.com.

Позналите всички продукти участват в томбола за 3 награди:

Всички познали един, два или три продукта – включително и спечелилите награда от лотарията, печелят ваучер с 10% отстъпка при покупка от онлайн магазин Алена Вита. Отстъпката важи само за продукти на редовна цена. Ваучерите важат до 30 ноември 2020г.

Може да участвате в играта до 8,00ч на 9.11.2020г.

Участниците в томболата ще бъдат обявени на 9.11.2020г. до 17,00ч.

Томболата ще се тегли в 10,00ч на 10.11.2020г.

Posted by AlenaVita in Игри, Разни

Натурални масла от Моринга, Нар, Невен, Авокадо и Жожоба – в грижа за вашата кожа

Натуралните масла отдавна са част от козметичните продукти, но през последните години особено популярно стана тяхното директно използване от клиентите в зависимост от техните проблеми- директно върху кожата или скалпа, или като добавка в крема за лице или друг  козметичен продукт. Отдавна се интересувам от свойствата на маслото от Моринга и именно то беше това, което ме привлече към продуктите на Флоралис. Фирмата предлага 5 козметични масла- Моринга, Невен, Авокадо, Жожоба и Нар. Предлага още и Еликсири за лице и Олиа за тяло. Всеки един от продуктите може да се използва самостоятелно или да се добави към друг козметичен продукт.

МАСЛО АВОКАДО

Масло Авокадо

Маслото от Авокадо е едно от най-богатите по състав. Силно терапевтично, богато на витамини А, В1, В2, D и Е, лецитин, пантотенова киселина и важни мастни киселини. Лесно попива в кожата. Прониква в дълбочина като хидратира, задържа влагата и подхранва. Възстановява липидния баланс на кожата; допринася за синтеза на колаген; подпомага защитата на кожата от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи; повлиява пигментни петна по кожата, причинени от слънчеви изгаряния, екземи и псориазис; хидратира и заздравява косата и ноктите.

Използвайте при суха, дехидратирана и зряла кожа; при изтощена, боядисана и с накъсани  краища коса; в грижа за ноктите.

МАСЛО НЕВЕН

масло невен

С високо съдържание на активни съставки – каротеноиди, полифеноли, флавоноиди,  фитостероли, полизахариди, сапонини, витамини А, С и други. Прониква дълбоко в кожата и има силно регенериращо и анти стареещо действие като задържа влагата; спомага възстановяването на кожата при възпаления, рани, екземи и изгаряния.

За зряла и чувствителна кожа; при суха, загрубяла, лющеща се и увредена кожа; при сух и раздразнен скалп.

МАСЛО ЖОЖОБА

масло жожоба

Маслото от Жожоба е уникално по състав- съдържа много аминокиселини, които по структура
приличат на колагена, витамин Е, витамин В комплекс, олеинова киселина, минерали – йод, цинк, мед. Попива бързо и не оставя кожата мазна. Не предизвиква дразнене и алергии. Има противовъзпалителни свойства, поради които е подходящо за проблемна кожа – суха, лющеща се, с акне и зачервявания. Регулира производството на себум, което го прави идеално при мазна кожа. Регенериращите му и защитните свойства превъзхождат други растителни масла. Антиоксидантите, съдържащи се в маслото се борят с фините бръчки и забавят процесите на стареене.

Подходящо е за всички типове кожа – суха, чувствителна и проблемна кожа, нормална и мазна кожа; за профилактика на бръчките около очите; като нощен крем; при обриви и пъпки. В грижа за косата – заздравява скалпа, подхранва косъма, намалява косопада и регулира омазняването на косата.

МАСЛО МОРИНГА

масло моринга

Маслото от Моринга се получава чрез студено пресоване на семената на дървото Моринга (Moringa oleifera). Притежава лека текстура, абсорбира се бързо и с лекота от кожата.

Мощните антиоксиданти, намиращи се в маслото на Моринга, в комбинация с високото съдържание на олеинова киселина- над 70%, му позволяват да внася жизненоважните си хранителни вещества дълбоко в тъканта на кожата и да укрепва цялостното здраве на кожните клетки. Маслото от Моринга съдържа четири пъти повече колаген от маслото от моркови, като по този начин спомага за възстановяване на колагеновите влакна на кожата, което намалява бръчките и премахва кожните петна.

Подходящо за всеки тип кожа – суха, нормална, мазна и чувствителна. Може да се използва като основа за грим, поради бързата попивателна способност.

МАСЛО НАР

масло нар

Студенопресовано масло от семки на нар, в чийто състав изобилства рядката есенциална мастна киселина Омега 5, значима със силните си противовъзпалителни, антимикробни и анти-стареещи свойства. Маслото от Нар осигурява дълбока и ефективна хидратация. Стимулира клетъчната регенерация във външния слой на кожата като я прави свежа и млада. В грижа за косата – съживява сухата и изтощена коса, успокоява раздразнения по скалпа, подхранва космените фоликули, регулира омазняването.

Подходящо за всеки тип кожа, включително проблемна.

НАТУРАЛЕН ЕЛИКСИР ЗА ЛИЦЕ за суха и нормална кожа

еликсир за лице - за суха и нормална кожа

Натуралният еликсир е специално формулиран в грижата против стареене за суха и нормална кожа. Комбинацията от ценни за кожата масла – жожоба, шипка, сладък бадем, соево и слънчогледово масло, обогатени с витамин А и натурален витамин Е е отлична терапия против бръчки, суха и застаряваща кожа.

НАТУРАЛЕН ЕЛИКСИР ЗА ЛИЦЕ за суха и чувствителна кожа

еликсир за лице за суха и чувствителна кожа

Натуралният еликсир е специално формулиран в грижата против стареене за суха и чувствителна кожа. Комбинацията от натурални масла –  гроздови семки, жожоба, маслиново и слънчогледово масло, допълнително обогатена с витамин Е по естествен начин противодейства на факторите, които вредят на кожата.

Олиа за тяло

С нежната си формула от натурални масла от сладък бадем, авокадо, кайсиеви ядки и пшеничен
зародиш, олиата за тяло на Флоралис глезят кожата ви и обгръщат сетивата ви с три различни деликатни аромата- розова магнолия, всежа папая и ванилия. Важните хранителни вещества, съдържащи се в маслата, хидратират, подхранват и успокояват и най-взискателната кожа и я правят кадифено мека. Попиват бързо и не оставят мазни следи по дрехите.

Олио за тяло FLORALс цветен аромат на розова магнолия

олио за тяло Floral

Олио за тяло FRUITс плодов аромат на свежа папая

олио за тяло Fruit

Олио за тяло SWEETсъс сладък аромат на ванилия

Олио за тяло SWEET

 

Posted by AlenaVita in Красота